Heropening Scheepvaartmuseum Amsterdam op 2/10/11

5/09/2011

Met het vernieuwde Scheepvaartmuseum krijgt Amsterdam er vanaf 2 oktober 2011 een unieke, monumentale museum toplocatie bij. Het Scheepvaartmuseum heropent na een verbouwing van ruim vier jaar. De grootste troef van de verbouwing is de spectaculaire glazen en metalen overkapping van de binnenplaats, het Open Pleyn. Het Open Pleyn is ’s avonds beschikbaar voor evenementen. Ruim 850 ledlampen in de overkapping zorgen dan voor elke gewenste sfeerverlichting.

Het Scheepvaartmuseum vertelt het verhaal dat Nederland uit meer bestaat dan het land achter de dijken. Veel van de Nederlandse welvaart, cultuur en identiteit is te danken aan de personen die de zee als een kans zagen en eropuit trokken. Tijdens de Gouden Eeuw kwam Nederland in aanraking met verschillende invloeden. Er kan gesteld worden dat de Nederlanders een zout DNA hebben.

Het Scheepvaartmuseum wil een duidelijk beeld van dit alles aan de bezoeker meegeven. Het museum kiest voor eigentijdse manieren van tentoonstellen. Met innovatieve en interactieve presentaties proberen ze iedereen bij het verhaal te betrekken. Elf tentoonstellingen en twee museumschepen maken een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum tot een inspirerende belevenis voor jong en oud.

De Zeereis is een spannend virtueel avontuur op zee. Levensecht ervaar je wat mensen aan boord moesten doorstaan tijdens stormen en zeeslagen. De beelden zijn overal om je heen. Je bent in de kamer van Michiel de Ruyter en ziet hoe hij een zeeslag voorbereidt. Je vaart mee met een spannende zeilrace en overleeft een heftige torpedo-inslag. Ondertussen maak je kennis met de personen en verhalen achter bijzondere voorwerpen uit de collectie van het Scheepvaartmuseum. Voor de jongste bezoekers tot 6 jaar is er de voorstelling Matje & Roosje en Circus Zee, een sprookjesachtige onderwaterwereld. Het verhaal van de walvis laat zien hoe de walvis door de eeuwen heen veranderde van bejaagd monster in bedreigde diersoort. Zie je in de Gouden Eeuw komt de bloeiperiode van Nederland tot leven voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Haven 24/7 laat je kennismaken met de haven van Amsterdam en omstreken.

Meer info: www.hetscheepvaartmuseum.nl


Gratis promoties

Ontvang als eerste lastminute aanbiedingen en promoties:

Lastminute reis & vakantie nieuws

 • Heropening Scheepvaartmuseum Amsterdam op 2/10/11

  5/09/2011

  Met het vernieuwde Scheepvaartmuseum krijgt Amsterdam er vanaf 2 oktober 2011 een unieke, monumentale museum toplocatie bij. Het Scheepvaartmuseum heropent na een verbouwing van ruim vier jaar.

 • Opening nieuwe tombes in Egypte

  9/08/2011

  Zeven tombes in zuid-Saqqara zijn onlangs voor het eerst geopend voor toeristen.

 • Last-minute reizen december

  6/08/2011

  Boek je last-minute reizen naar de zon in december, alle vakantiebestemmingen hebben nog een groot aanbod aan de laagste prijzen

 • Last-minute reizen november

  6/08/2011

  Boek je last-minute reizen naar de zon in november, alle vakantiebestemmingen hebben nog een groot aanbod aan de laagste prijzen

 • Last-minute reizen oktober 2011

  6/08/2011

  Boek je last-minute reizen naar de zon in oktober, alle vakantiebestemmingen hebben nog een groot aanbod aan de laagste prijzen