Lastminutes Sicilië, lastminute reizen


Lastminutes Sicilië

Sicilië is het zonovergoten eiland van Italië dat het meest tot de verbeelding spreekt. Tijdens een vakantie op Sicilië ben je getuige van een zeer rijk cultureel verleden. Dit kan je allemaal combineren met een prachtige natuur met als hoogtepunt de nog actieve vulkaan Etna. De meest bekende steden voor een strandvakantie zijn Messina, Cefalu en Taormina. Dit zijn veelal kiezelstranden of private stranden. Een zandstrand vind je wel in Agrigento maar dat is langs de minder bekende en weinig toerisische zuidkust gelegen.


Excursies en uitstapjes

 • Palermo is de hoofdstad van Silicië en is een zeer grote stad met ca. 1 miljoen inwoners. Wat je zeker moet gezien hebben is de kathedraal met zijn schatkamer. Ook het paleis van de Noormannen is de moeite waard en huisvest nu het regionaal parlement (open voor bezoekers). Het Archeologisch Museum is er voor specialisten en is zowat de belangrijkste van het land.
 • Messina is eerder bekend geworden door de aanwezigheid van de passagiershaven dat in verbinding staat met het vasteland van Italië. Te bezoeken zijn de Dom en een museum met regionale kunstwerken.
 • Taormina is de bekendste toeristenstad en bezit talrijke bezienswaardigheden zoals het Grieks theater, restanten van een Romeins theater, een Dom, een paleis ...
 • Catania is ook niet klein (300.000 inwoners) en dus een belangrijk shoppingcentrum. Dit is ook de luchthaven en het heeft ook talrijke monumenten, een Dom en antieke overblijfselen zoals een theater, uiteraard ontbreken hier ook geen musea.
 • Siracusa staat vol met overblijfselen uit de Oudheid want hier was de eerste bewoning op Sicilië.
 • De Liparische eilanden kan je bereiken vanuit het stadje Milazzo. Je bezoekt deze niet voor de attracties maar wel voor de natuur.

Foto: iMat77
Een overzicht van Sicilië last-minutes vind je hier

Gratis promoties

Ontvang als eerste lastminute aanbiedingen en promoties:

Lastminute reis & vakantie nieuws

 • Heropening Scheepvaartmuseum Amsterdam op 2/10/11

  5/09/2011

  Met het vernieuwde Scheepvaartmuseum krijgt Amsterdam er vanaf 2 oktober 2011 een unieke, monumentale museum toplocatie bij. Het Scheepvaartmuseum heropent na een verbouwing van ruim vier jaar.

 • Opening nieuwe tombes in Egypte

  9/08/2011

  Zeven tombes in zuid-Saqqara zijn onlangs voor het eerst geopend voor toeristen.

 • Last-minute reizen december

  6/08/2011

  Boek je last-minute reizen naar de zon in december, alle vakantiebestemmingen hebben nog een groot aanbod aan de laagste prijzen

 • Last-minute reizen november

  6/08/2011

  Boek je last-minute reizen naar de zon in november, alle vakantiebestemmingen hebben nog een groot aanbod aan de laagste prijzen

 • Last-minute reizen oktober 2011

  6/08/2011

  Boek je last-minute reizen naar de zon in oktober, alle vakantiebestemmingen hebben nog een groot aanbod aan de laagste prijzen