Lastminutes Monastir, lastminute reizen


Lastminutes Monastir

Monastir is de bakermat van de strandvakanties in Tunesië. Je kan van hieruit rustig ook de andere badplaatsen bezoeken langs de kust: Sousse, Skanès en Port El Kantaoui. Ze liggen niet verder dan een half uurtje rijden en hebben de toeristen ook andere attracties aan te bieden. Het strand is prachtig en bijna alle hotels liggen aan het strand. Er is ook een mooie jachthaven, een klooster met museum over de islam, een mausoleum met kerkhof en een grote moskee.


Excursies en uitstapjes

 • Tweedaagse Sahara Discovery, kortweg een woestijntocht met een jeep gedurende twee dagen. Soms logeer je in een tentenkamp of in een klein logies in een dorp. Informeer je goed over het comfort van de overnachting en de voorziene maaltijden. Meestal zal je op deze route ook de holwoningen van Matmata zien.
 • De hoofdstad Tunis ligt op een tweetal uren rijden van Monastir. Dus ideaal voor een daguitstap. Je zal uiteraard niet naast de winkels kunnen kijken, doch ook een moskee en een paar musea zullen je weten te bekoren. De gids zal je leiden naar de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Een daguitstap naar Kairouan loont ook voor niet-moslims de moeite. Kairouan is een belangrijke heilige stad voor de moslims en daardoor mag de Sidi Okba Moskee niet op je bezoeklijstje ontbreken.

Foto: Veronique Debord
Een overzicht van Monastir last-minutes vind je hier

Gratis promoties

Ontvang als eerste lastminute aanbiedingen en promoties:

Lastminute reis & vakantie nieuws

 • Heropening Scheepvaartmuseum Amsterdam op 2/10/11

  5/09/2011

  Met het vernieuwde Scheepvaartmuseum krijgt Amsterdam er vanaf 2 oktober 2011 een unieke, monumentale museum toplocatie bij. Het Scheepvaartmuseum heropent na een verbouwing van ruim vier jaar.

 • Opening nieuwe tombes in Egypte

  9/08/2011

  Zeven tombes in zuid-Saqqara zijn onlangs voor het eerst geopend voor toeristen.

 • Last-minute reizen december

  6/08/2011

  Boek je last-minute reizen naar de zon in december, alle vakantiebestemmingen hebben nog een groot aanbod aan de laagste prijzen

 • Last-minute reizen november

  6/08/2011

  Boek je last-minute reizen naar de zon in november, alle vakantiebestemmingen hebben nog een groot aanbod aan de laagste prijzen

 • Last-minute reizen oktober 2011

  6/08/2011

  Boek je last-minute reizen naar de zon in oktober, alle vakantiebestemmingen hebben nog een groot aanbod aan de laagste prijzen